vrijdag 15 mei 2009

Mama's buik.

Mama's buik.

Mama heeft een dikke buik. Vroeger niet, toen was mama gewoon. Maar nu wordt mama's buik steeds dikker. Mama heeft aan Koen verteld waarom haar buik zo dik is geworden. Er zit een heel klein kindje in mama's buik. Elke dag groeit het kindje een klein stukje. En daarom wordt mama's buik steeds dikker.

En over een poosje komt het kindje uit mama's buik. Koen weet nog wat mama vertelde. "Dan wordt het kindje geboren," zei mama. Dan is er een baby geboren. Als het een meisje is dan heeft Koen een zusje gekregen. En als het een jongentje is dan heeft Koen een broertje.

Koen weet nog niet wat hij het leukste vindt, een broertje of een zusje.

Op een dag komen Opa en Oma logeren. Mama is naar het ziekenhuis, samen met papa. Koen weet al waarom. Nu wordt het babietje geboren. Koen zit lekker bij Opa op schoot, Opa leest voor uit de bobo. Opeens gaat de telefoon, Oma neemt op. Oma praat even, en dan legt ze de telefoon weer neer. "Kom Koen, doe je jas aan. We gaan naar het ziekenhuis. De baby is geboren."

Als Koen en Opa en Oma eindelijk bij mama's bed zijn schrikt Koen wel een beetje. Mama is heel erg moe. Koen geeft mama gauw een kusje. Dan kijkt hij naar mama's buik. Mama ligt onder de deken, Koen kan niet goed zien of mama's buik weer dun is geworden.

Daar komt papa aangelopen, in zijn armen draagt hij de baby. Papa gaat zitten op een stoel, nu kan Koen de baby goed zien. Het is maar een kleine baby, vindt Koen. De baby slaapt. "Vind je haar niet lief ?" vraagt papa," dit is Maaike, je zusje." En dan tilt papa de baby een beetje op. "Maaike," zegt papa, " dit is Koen, je grote broer." Maaike slaapt gewoon door. Ze snapt er nog niets van.

Maar Koen snapt het wel. Hij heeft een zusje gekregen. En nu is hij de grote broer. Koen is best een beetje trots.