woensdag 29 april 2009

Kleine Marie's Verjaardag Verassing

Kleine Marie's Verjaardag Verassing

-door RosaKleine Marie’s ouders hebben niet veel geld om uit te geven. Dus Marie heeft niet veel speelgoed. Ze heeft een hele grote pluche tijger, een teddy beer en een pop die Tara heet. Tara is erg oud en haar arm is afgebroken. Toen Tara net nieuw was was ze echt heel mooi, ze had een gebloemde jurk aan en ze had 2 paardestaartjes, maar nu had de pop de jurk niet meer en haar hoofd zat ook een beetje los. Maar kleine Marie vind het niet erg. Ze is erg gelukkig met wat ze heeft. Marie’s ouders lezen haar elke avond voor en dan stoppen ze haar in, kussen haar, en wensen haar welterusten.

 

Kleine Marie heeft twee grote groene ogen en twee paardestaartjes. Elke ochtend borsteld haar moeder het namenlijk en dan maakt ze er twee staartjes van, zo nu en dan krijgt ze er echter eentje op haar hoofd. "Je bent het knapste meisje van de wereld" zei haar mammy. Marie gelooft haar mammy altijd. "Weet je welke dag het volgende week is?" Marie schudde haar hoofd en zei dat ze het niet wist. "Dan is het je verjaardag, kleine Marie, je word 6" Marie glimlachte, toen ze 5 werd hadden de lerares en haar klas voor haar gezongen en thuis hadden ze een heel grote taart gehad. "Heb je een wens voor je verjaardag?" vroeg mammy. Marie dacht héél diep na en antwoorde "Ik zou graag een pop krijgen met twee paardestaartjes en een zachte rode jurk". Haar mammy knikte en zei "We zullen zien, misschien krijg je het."

 

Elke avond tot haar verjaardag dacht Marie aan de pop die ze wilde, elke avond vroeg ze aan haar pappa hoeveel dagen er nog waren tot haar verjaardag, totdat hij zei "Als je morgen wakker word is het je verjaardag". Kleine Marie had moeite in slaap te komen die avond. Ze keek zo uit naar haar verassing. Maar uiteindelijk viel ze in slaap met een enorme glimlach op haar gezicht.

 

Vroeg de volgende morgen werd Marie verast door haar ouders. Ze hadden zachtjes de deur van haar kamer open gedaan en zongen welgefeliciteerd voor haar. Marie gooide haar dekbed van haar af en sprong op en neer op het bed, en ze klapte ook in haar handjes.
"Mijn kleine meisje word een groot meisje" zei pappa.
"Gefeliciteerd" riep mammy "kom, dan gaan we naar de woonkamer."
Pappy tilde haar van het bed af en droeg haar de trap af. Hij zette haar in een stoel bij de eettafel en Marie keek om haar heen. De kamer was versierd met grote ballonen en gekleurde slingers. En voor haar op tafel, recht voor haar neus, stond een enorme taart met 6 brandende kaarsjes.
 

 
"Kom op" zei mamma met een enorme glimlach: "blaas ze maar uit"
Het lukte Marie om ze allemaal in een keer uit te blazen.
"Deze morgen hebben we taart als onbijt" zei mammy.
Ze gaf een stuk taart aan pappa, ze zette een stuk taart op haar eigen bordje en ze gaf kleine Marie het grootste stuk.

 
Na het "onbijt" haalde mamma een grootte doos tevoorschijn vanachter de bank en Marie keek verbaasd naar de enorme doos. Mamma glimlachde en zei: "Liefje, ik weet dat je een nieuwe pop wilde, maar we kunnen het niet betalen. Dus hebben we iets anders gedaan…." En toen gaf mamma de enorme doos aan Marie. Kleine Marie werd nog nieuwsgieriger. Wat kon er in deze enorme doos zitten? Het kon niet de pop zijn die ze had gewild… Deze doos was enorm!

 

Voorzichtig deed Marie de doos open er zat een prachtige pop in met een rode jurk en paardestaartjes. Ze naam hem uit de doos en ze hield hem op.
"Ze is zo mooi" fluisterde Kleine Marie.
"Herken je haar?" vroeg mamma voorzichtig.
Voorzichtig bestudeerde Marie de pop en toen gilde ze enthousiast "Maar ze is precies zoals mijn Tara! Mijn oude pop". Langzaam zei mamma: "Nee lieverd, dit is Tara, ik heb haar gerepareerd, en ik heb ook een nieuwe jurk voor haar gemaakt." Kleine Marie glimlachte "Je hebt haar dus beter gemaakt?" Mamma lachte toen kleine Marie haar kuste van blijdschap. Ze liet Tara aan pappa zien en hij dacht ook dat ze prachtig was. Marie was heel erg blij, dit was de beste verassing ooit, ze had haar lievelingspop terug.