dinsdag 30 september 2008

Visjes maken
Wil je een leuke en originele mobiel maken, dan is dit een leuk idee. Vissen van stof. Het is een knutselactiviteit voor kinderen, samen met hun mama of juf vanaf 3 jaar. Je moet wel een beetje geduld hebben. Het is een activiteit die ongeveer twee uur duurt.


Materiaal

* Restjes stof
* Karton
* Tekeningen van vissen (Groot)
* Kleurpotloden
* Stiften
* Lijm
* Wit papier
* Touw

Voorbereiding

Als voorbereiding moet je tekeningen van vissen zoeken en deze op karton kleven en uitknippen. De tekeningen mogen niet te klein zijn. Ze moeten toch ongeveer een 15 à 20 centimeter zijn.

Je knipt ook nog per vier kinderen een cirkel of vierkant uit.
Ben je alleen, dan kan je een kleinere cirkel of een kleiner vierkant knippen.


Werkwijze

Je begint met driehoekjes uit restjes stof te knippen. De driehoekjes mogen gerust twee centimeter breed zijn. Als je ongeveer een 40 à 50 driehoekjes hebt, dan kan je beginnen kleven. Je neemt je vis en begint achteraan je driehoekjes te kleven. Je moet ze zo kleven dat het precies schubjes lijken. De driehoekjes mogen elkaar dus overlappen.

Als het lijf van de vis helemaal bedekt is, dan kan je de kop van de vis inkleuren.


Dan neem je de cirkel of het vierkant dat je op voorhand hebt geknipt. Je knipt vier touwtjes af op verschillende lengtes. Je kan beter teveel touw afknippen dan te weinig. Afknippen kan, bijplakken niet. Neem lengtes tussen 30 centimeter en 60 à 70 centimeter. Je maakt vier gaatjes in je karton en steekt daar je draadjes door met een naald. Je maakt dan een knoopje zodat je touw niet meer door het gaatje kan. Dan neem je je vis en maak je daar met een gaatjesknipper een gaatje in. Je maakt daar het uiteinde van het touwtje aan vast. Je hangt per cirkel of vierkant ongeveer vier vissen.

Veel blubblub plezier!